NOS WielrennenAangepast

Vaughters: Slagter wordt wereldtop

Voor Jonathan Vaughters, ploegmanager van Garmin-Sharp, was de zesde plek van Tom-Jelte Slagter in Luik-Bastenaken-Luik de bevestiging van wat hij al vermoedde. "Binnen een paar jaar zal Slagter klaar zijn om dit soort wedstrijden te winnen", zegt Vaughters. "Hij zal één van de beste klassiekerspecialisten ter wereld worden."

De 24-jarige Slagter had zich al eerder gemanifesteerd. Zo won hij vorig jaar de Tour Down Under en dit jaar twee etappes in Parijs-Nice. "Tom was al een ongelooflijk explosieve coureur en een echte winnaar. Maar het blijft altijd de vraag of een renner dat ook kan in klassiekers van meer dan 260 kilometer."

"Beter dan Rodriguez"

En dat heeft Slagter wat Vaughters betreft gisteren bewezen. De manager gaat zelfs een stapje verder. "Hij is de Nederlandse Joaquim Rodriguez. Nee. Eerlijk gezegd denk ik dat 'ie nog beter zal worden."

Dit weekend werd duidelijk dat Slagter de Giro d'Italia zal overslaan. Het doel van de ploeg is om hem mee te nemen naar de Tour de France. Vaughters: "Hij heeft een enorm goed voorjaar gehad. Om dat door te trekken naar de Giro zou de verkeerde beslissing zijn. We geven hem nu wat rust en een korte vakantie, zodat hij gezond en uitgerust aan de Tour kan beginnen."

Volgens Vaughters zou bovendien dit jaar het parcours van de Tour de France Slagter beter moeten liggen dan dat van de Giro.

Daniel Martin

Er was gisteren niet alleen maar reden tot juichen voor Vaughters, want hij zag zijn kopman Daniel Martin in winnende positie onderuit gaan. De Ier leek op weg naar zijn tweede opeenvolgende zege in Luik-Bastenaken-Luik, maar viel 300 meter voor de finish.

Een toeschouwer vertelde Vaughters vanochtend in een e-mail dat hij Martin zag wegglijden over een pen die daar even daarvoor door de reclamekaravaan was neergegooid. Op de beelden is het niet te zien, maar het maakt Vaughters kwaad.

"De race-organisaties en ook de UCI willen dat de teams vechten voor hun WorldTour-punten en dan organiseren ze een race waar er een pen op de weg wordt gegooid. Dat maakt me wel een beetje boos. Maar je kan niet te lang daarin blijven hangen. Hopelijk kan Martin zich revancheren in de Giro d'Italia."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl