Groningen vergroot zorgen Roda JC

Roda JC heeft thuis met 2-1 verloren van FC Groningen. De hekkensluiter staat met nog één duel te gaan op drie punten van nummer zeventien NEC. De ploeg uit Kerkrade gaat volgende week op bezoek bij Go Ahead Eagles, terwijl NEC naar Ajax gaat.

Roda kwam getergd uit de kleedkamer, greep Groningen direct bij de keel en kon al na drie minuten juichen. Timo Letschert zette sterk door op rechts, ga een voorzet en zag Hans Hateboer de bal in eigen doel schieten.

Ook in het vervolg was Roda de bovenliggende partij, al leverde dat weinig grote kansen op. Toch waren Guus Hupperts, Berry Powell en Marc Höcher dicht bij een tweede treffer.

Groningen wakker

Halverwege de eerste helft leek ook Groningen wakker geworden. De bezoekers kwamen iets meer onder de Limburgse druk uit en werden voor rust enkele keren gevaarlijk. Met name Filip Kostic rook aan de gelijkmaker, maar zijn van richting veranderde schot werd gekeerd door doelman Filip Kurto.

Na rust ging het in rap tempo mis voor Roda. Na tien minuten nam Richairo Zivkovic de bal knap aan en passeerde Kurto. Vijf minuten later was het uit een rappe counter Kostic, die zelfs voor 2-1 zorgde. Bij beide treffers maakte Kurto geen sterke indruk.

Roda draad kwijt

Roda was even de draad kwijt, maar werd weer enigszins in het zadel geholpen door Maikel Kieftenbeld, die na een keiharde tackle op Anouar Kali. De thuisploeg hoopte met opportunistisch spel de gelijkmaker af te dwingen. Powell en Frank Demouge werden gezocht met hoge ballen, maar dat leverde aanvankelijk weinig kansen op.

Toch waren beide spitsen in de slotfase dicht bij de gelijkmaker. Demouge stuitte van dichtbij op doelman Marc Bizot. Powell schoot in kansrijke positie hoog over en kopte even later net voorlangs.