NOS Wielrennen Aangepast

Slagter rijdt Tour de France

Tom-Jelte Slagter zal in juli zijn debuut maken in de Tour de France. Dat heeft zijn ploeg Garmin-Sharp laten weten.

De 24-jarige Groninger zou eigenlijk aan de Giro d'Italia deelnemen, maar door zijn ontwikkeling in het voorjaar, waarin Slagter onder meer twee ritten won in Parijs-Nice, zijn de plannen veranderd.

"Met het seizoen dat hij nu heeft... Hij kan in de Tour voor een etappezege gaan", zegt ploegleider Johnny Weltz. "Er wordt over hem gesproken alsof hij een toekomstig klassementsrenner is, maar we leggen hem geen druk op. Een ritzege zou al een volgende stap zijn voor hem."

Na de klassiekers bouwt Slagter eerst een rustperiode in. Via de Ronde van Zwitserland moet hij vervolgens in vorm raken voor de Tour.

Van Baarle, Dekker in Giro

De plaats van Slagter in de Giro-selectie wordt ingenomen door een andere Nederlander, de 21-jarige Dylan van Baarle. "Hij heeft al laten zien dat hij een grote motor heeft. Hij kan daar veel leren, ook hoe je voor een kopman werkt", zegt Weltz.

Garmin trekt ook met Thomas Dekker naar de Giro. Hij zal moeten knechten voor de twee kopmannen: Daniel Martin en Ryder Hesjedal, de winnaar van de Giro in 2012.

De Giro start op 9 mei in het Noord-Ierse Belfast.

STER reclame