Hoewel hij zijn WK-selectie pas op 7 mei bekend zal maken, heeft bondscoach Luis Felipe Scolari van Brazilië al enkele namen prijsgegeven. Sterker, de flamboyante trainer beweert alle 23 uitverkorenen al in zijn hoofd te hebben. Hij gaf de eerste negen namen al prijs.

"Ik heb geen twijfels", liet Scolari zich in Sao Paulo ontvallen na een congres over voetbal en psychologie. "Maar ik zal moeten wachten tot alle competities zijn afgelopen, want je weet maar nooit wat er nog gebeurt."

Niettemin kunnen in ieder geval Thiago Silva (Paris Saint-Germain), David Luiz (Chelsea), Julio Cesar (Toronto) en Fred (Fluminense) zich gaan opmaken voor de eindronde in eigen land. Scolari heeft hen zelfs benoemd tot aanvoerders.

Chelsea-kwartet

Zijn opmerking dat hij liever Atlético Madrid de Champions League-finale ziet halen dan Chelsea verraadde dat de coach naast Luiz ook de in Londen voetballende Oscar, Ramires en Willian op het oog heeft. Het kwartet zou bij uitschakeling uitgeruster aan het WK kunnen beginnen.

Scolari liet verder weten zijn plannen te hebben besproken met middenvelder Paulinho, die met zijn club Tottenham Hotspur een minder florissante periode doormaakt.

Neymar

Neymar zit bij Barcelona in net zo'n wankel schuitje, maar Scolari maakt zich niet de minste zorgen over de spits die in 47 interlands dertig keer het net vond. "Met Neymar gaat het prima. Het is zijn team dat niet draait en hij is onderdeel van die ploeg. Maar bij ons zal hij net zo goed spelen als altijd."

STER reclame