NOS NieuwsAangepast

Reiziger: niet vrijwillig in de spits

"Wat een ordinaire manier weer om meer geld binnen te halen over de rug van studenten en mensen die werken", is een van de reacties op de plannen van NS om reizen in de spits duurder te maken.

Op de NOS-Facebookpagina stromen reacties van verbolgen treinreizigers binnen.

Veel mensen verbazen zich over het feit dat de NS denkt dat sommige mensen zelf kunnen bepalen hoe laat ze naar hun werk gaan. "Ik denk niet dat mensen 'vrijwillig' in de spits reizen. Niemand houdt van een bomvolle trein", zegt Rachel.

Of zoals Sani opwerpt: "Dus als ik om 17.00 uur klaar ben met werken, moet ik anderhalf uur wachten om de spits te ontlopen?"

Weinig keus

Elly kan ook niet buiten de spits reizen, al zou ze het willen. "Als receptioniste heb ik weinig keus, om 08.00 uur moet ik er zitten."

Ook Marion volgt de logica van de plannen niet. "Ik dacht dat ze mensen uit de auto wilden krijgen en meer richting het openbaar vervoer. Dat is beter voor het milieu en de file. Dus dit idee slaat nergens op."

Studenten

Hoewel kritiek de boventoon voert, zijn er ook mensen die de potentie van het idee zien. Zo ziet Puck wel een voordeel voor één bepaalde doelgroep: "dit is handig voor studenten!"

"Zodra werktijden écht flexibel worden in Nederland, is dit een prima plan. Maar ik denk dat dat niet gaat gebeuren", reageert Sander.

Buitenland

Toch is ook hij sceptisch: "Dit is gewoon een gevalletje van makkelijk extra geld verdienen van de NS. En dat terwijl ze al ontzettend duur zijn ten opzichte van hun buitenlandse concurrenten."

Dé oplossing voor de dure treinkaartjes? Piet weet het wel: "Helemaal niet meer treinen...."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl