NOS VoetbalAangepast

"Waanzin in Hollandse bekerfinale"

In buitenlandse media is doorgaans niet veel belangstelling voor de Nederlandse bekerfinale, maar dat is dit keer wel anders. Op de websites van buitenlandse kranten wordt veel geschreven over de Zwolse vernedering van Ajax en uiteraard ook de vuurwerkincidenten.

"Pyro-Wahnsinn in Holland" is de kop boven een uitgebreid artikel in de Duitse Bild Zeitung, voorzien van veel foto's. De krant schrijft over "Ajax-idioten die de finale helemaal niets kan schelen".

Voor Ajax werd het door de 5-1 nederlaag tegen PEC Zwolle ook een sportief drama, schrijft Bild. "Met de bekerwinst van de Aussenseiter werden uiteindelijk de betere fans beloond."

Apocalypse Now

Ook de Britse krant Daily Mail pakt uit met een groot verhaal met veel foto's: "De overduidelijke underdogs van PEC Zwolle overdonderden eredivisiekoploper Ajax met 5-1 in een sensationele bekerfinale, waar het drama op het veld en op de tribune even groot was."

In The Guardian heeft de bekerfinale het geschopt tot 'sportfoto van de dag'. Onder de kop "Apocalypse Now" zijn spelers van PEC en Ajax te zien met een rook- en vuurwerkgordijn op de achtergrond.

Frank de Boer vernederd

In de Spaanse kranten is er minder aandacht voor het vuurwerk en meer voor de wedstrijd. "Frank de Boer vernederd en zonder beker", kopt sportkrant El Mundo Deportivo. Marca schrijft over een "beladen en shockerende" wedstrijd, waarin PEC Zwolle Ajax te kijk zet en zijn allereerste prijs in de geschiedenis pakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl