NOS VoetbalAangepast

Van der Sar: kappen met die shit

Een zichtbaar geëmotioneerde Ajax-directeur Edwin van der Sar heeft tijdens de gestaakte bekerfinale PEC Zwolle-Ajax de supporters van zijn club streng toegesproken. Het duel lag een half uur stil, nadat fans van Ajax vuurwerk en rookbommen op het veld hadden gegooid.

De algemeen directeur van de Amsterdammers kwam het veld op, greep de microfoon en veegde in niet mis te verstane bewoordingen de eigen aanhang de mantel uit. "Kappen met die shit", riep Van der Sar.

"Dit moest gewoon even"

Na afloop van het duel verklaarde hij zijn woorden. "Dit moest gewoon even op deze manier gezegd worden, de regeltjes op papier moesten even weg", aldus Van der Sar die nog eens zijn afschuw uitsprak.

"Het is een schandelijke actie natuurlijk, waardoor de bekerfinale niet het feest werd dat het had moeten zijn. Wij moeten toch eens rond de tafel gaan zitten om uit te zoeken waarom dit gedrag naar voren komt. Ik snap het ook niet, want je benadeelt je eigen club hier heel erg mee."

Van der Sar deed zijn oproep naar aanleiding van het op het veld gegooide vuurwerk. Volgens de oud-doelman "helpen de fans hun club naar de klote" als ze daarmee door zouden gaan. Ajax-supporters mochten de voorbije vijf jaar geen wedstrijden in de Kuip bezoeken, vanwege ordeproblemen in het verleden.

De wedstrijd werd gestaakt bij een 1-0 stand in het voordeel van Ajax. Uiteindelijk verloor Ajax de finale met 5-1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl