Shell-topman Ben van Beurden heeft een ontmoeting gehad met de Russische president Poetin. Poetin zei daarbij dat hij de uitbreidingsplannen van Shell in Rusland steunt.

Shell wil samen met staatsgasbedrijf Gazprom meer aardgas produceren. De twee werken samen in een offshoreproject bij Sachalin, een Russisch eiland ten noorden van Japan.

"Dit is een speciaal bezoek," zei Van Beurden tegen Poetin. "Want vandaag is de verjaardag van twintig jaar partnerschap in Sachalin. Een partnerschap waar we zeer trots op zijn. We hebben veel bereikt samen."

Geen tekenen

De ontmoeting komt op een opmerkelijk moment, omdat Europa verdere sancties voorbereidt om Rusland te straffen voor de Oekraïne-crisis. Deze projecten vallen niet onder de sancties die tot nu toe zijn afgekondigd.

Van Beurden zei verder dat voor de uitbreidingsplannen de steun van het Kremlin onontbeerlijk is. Volgens Shell heeft Van Beurden als topman van een grote multinational regelmatig ontmoetingen met de leiders van landen.

Eerder vandaag zei de Russische minister van Energie dat er geen tekenen zijn dat buitenlandse oliemaatschappijen investeringen terugdraaien vanwege de spanningen rond Oekraïne.

STER reclame