NOS NieuwsAangepast

VVD, CDA blij met verbod Martijn

VVD-Kamerlid Van der Steur is blij met het verbod van pedovereniging Martijn. "Dit is een duidelijk signaal dat verheerlijking van pedoseksualiteit niet kan", zegt hij. "De VVD vindt pedoseksualiteit verwerpelijk en ijvert voor opsporing, vervolging en berechting van pedoseksuelen.''

Kamerlid Van Toorenburg van het CDA is "opgelucht dat de juridische strijd nu is beslecht". "Het verbod is in het belang van de bescherming van de gezondheid, rechten en vrijheid van kinderen. Voor een vereniging die pedoseksualiteit acceptabel vindt en zelfs aanmoedigt is in ons land geen plaats."

Steun in rug

Slob van de ChristenUnie noemt de uitspraak goed nieuws. "Nu kunnen Pieter Omtzigt en ik de voorbereidingen voor een initiatiefwet stoppen." De ChristenUnie en het CDA wilden met een wetsvoorstel komen voor de strafbaarstelling van Martijn en eventuele toekomstige pedoverenigingen.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie is tevreden. Een woordvoerder laat weten de uitspraak als een steun in de rug te zien van het beleid om kinderen te beschermen tegen seksueel misbruik door volwassenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl