NOS NieuwsAangepast

Marcouch geschokt door Duindorp

PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch is geschokt door het openlijke racisme dat hij tegenkwam bij een bezoek aan Duindorp. Uit berichtgeving op Omroep West blijkt dat allochtone nieuwkomers in deze Haagse wijk stelselmatig worden weggepest. Marcouch maakte gisteren na het bekend worden van dit nieuws een wandeling door de wijk. "Om sfeer te proeven", zegt hij.

Marcouch werd onmiddellijk herkend en raakte in gesprek met oudere buurtbewoners en een groep jongeren. Volgens hem waren dat "hooligan-achtige types" die ook tegen hem openlijk racistisch waren. "Er viel mee te praten, maar ze kwamen niet verder dan dat dit land van ons is en dat allochtonen hier niet thuis horen", zegt Marcouch. "Als ze komen dan vragen ze erom", werd hem verteld.

Onacceptabel

Marcouch is geschokt. "Zo veel racistisch en discriminatoir geweld, en ook zo publiekelijk uitgesproken. En niet alleen jongeren, ook volwassenen, soms zelfs oma's die hun kleinkinderen ertoe zetten om allochtonen, met geweld desnoods, uit hun huizen weg te pesten."

Volgens Marcouch zijn de afgelopen jaren meerdere gezinnen weggepest. Hij vindt dat onacceptabel. Hij vindt dat de geweldplegers de wijk uit moeten en niet de gepeste bewoners. Woningbouwvereniging Vestia vindt dat ook en dreigt mensen op straat te zetten die zich aan dit pestgedrag schuldig maken.

Wilders

Volgens Marcouch gaat het om een "dominante, niet geringe minderheid" van buurtbewoners die zich in hun gedrag gelegitimeerd voelen "door hun grote leider, zoals ze tegen mij zeiden".

Daarmee doelen ze volgens Marcouch op PVV-leider Wilders die bij de gemeenteraadsverkiezingen in Duindorp een groot aantal stemmen kreeg. Marcouch roept Wilders ertoe op zich te distantiëren van dit gedrag en zijn achterban in Duindorp tot de orde te roepen.

Opstelten

Marcouch wil dat minister Opstelten van Veiligheid en Justitie uitleg geeft over de situatie in Duindorp en dat hij de wijk zelf ook bezoekt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl