De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij US Airways heeft per ongeluk een pornografische foto getwitterd. De foto zat bij een antwoord op een vraag van een klant.

De reiziger had een vraag gestuurd over een vertraging. Bij het antwoord zat een plaatje van een vrouw die zich bevredigt met een miniatuurvliegtuigje.

'Menselijke fout'

US Airways heeft de foto zo snel mogelijk verwijderd en excuses aangeboden. Het gaat volgens het bedrijf om een menselijke fout.

"Iemand had het plaatje naar ons getwitterd en we wilden het aanmerken als ongeschikt. Helaas is het toen per ongeluk in het antwoord naar de klant terechtgekomen."

US Airways bekijkt hoe zo'n fout in de toekomst kan worden voorkomen.

Reacties op twitter

Op twitter verschenen meteen gewiekste reacties als: "Ik heb altijd al gezegd dat US Airways de meeste beenruimte heeft", "Ik weet dat je soms genaaid wordt door een vliegtuigmaatschappij, maar dit is belachelijk.", "Geeft de schuld aan Heartbleed, iedereen zal je geloven".

Er was ook nog een gevatte tweet die verwees naar de reactie van American Airlines die afgelopen weekend een dreigtweet van een Nederlands meisje kreeg: "@USAirways, we nemen uw tweet zeer serieus. Uw IP-adres en details worden doorgestuurd naar de FBI."

<p>

STER reclame