NOS NieuwsAangepast

Zus overvaller: drie of vier daders

De zus van een van de doodgeschoten overvallers van de juwelier in Deurne heeft de politie informatie gegeven over een derde en mogelijk vierde dader. Dat zei advocaat Plasman in het televisieprogramma RTL Late Night. Hij staat de moeder en zus van één van de overvallers bij.

De vrouw wilde de informatie eigenlijk anoniem aan de politie geven, maar ze heeft later toch een verklaring op naam afgegeven. Daardoor kan de informatie worden gebruikt als bewijs.

Regisseur

Volgens Plasman heeft de vrouw de andere daders niet zelf gezien, maar heeft ze informatie verzameld waaruit blijkt dat er meer daders bij de overval betrokken waren. "Ze is ervan overtuigd dat haar broertje niet de regisseur van de overval was", zegt Plasman.

Plasman is niet bang dat hij de vrouw met zijn uitspraken in gevaar brengt. "Het is toch al bekend dat ze een verklaring heeft afgelegd." Hij zegt dat de vrouw de politie wil helpen omdat ze wil weten hoe haar broertje om het leven is gekomen.

Noodweer

Plasman reageerde ook op de verklaring van het juweliersechtpaar, die de NOS gisteren naar buiten bracht via hun advocaat Kuijpers. Volgens Plasman bewijst het verhaal van het echtpaar niet dat er sprake was van noodweer. Voor de rechter moet aannemelijk worden gemaakt dat er sprake was van noodweer en daarvoor is meer nodig dan alleen de verklaring van een verdachte", aldus de advocaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl