NOS NieuwsAangepast

"Nieuwe politiechef in Gorlovka"

In de media zijn beelden opgedoken van een man in legeruniform die beweert dat hij een nieuwe politiechef in de Oekraïense stad Gorlovka heeft aangesteld. In het filmpje claimt de man dat hij luitenant-kolonel is van het Russische leger.

Het is echter niet duidelijk of hij daadwerkelijk van het Russische leger is en of zijn uitspraken kloppen. Eerder vandaag werd een Oekraïense politiechef in de stad verjaagd door pro-Russische aanhangers.

De man zegt dat Alexander Fjodorovitsj, de nieuwe commandant van de politie in Gorlovka wordt. Volgens de luitenant-kolonel moeten de bevelen van Fjodorovitsj onvoorwaardelijk worden opgevolgd.

Rechterschouder

De pro-Russische aanhangers moeten volgens hem zorgen voor algemene orde in Gorlovka. Zo mogen ze geen plunderingen toelaten en moeten ze voorkomen dat gebouwen illegaal bezet worden door Oekraïners.

Hij roept de pro-Russische aanhang op om aan hun rechterschouder een lint vast te maken, zodat ze zich kunnen onderscheiden van agenten die nog niet de "kant van het volk" hebben gekozen.

Eerder vandaag hebben pro-Russische betogers een politiebureau in de stad overgenomen. De Oekraïense politiecommandant werd bebloed afgevoerd. Volgens correspondent David Jan Godfroid was de man duidelijk mishandeld. "De man zou een betoger uit het raam van het politiebureau hebben gegooid."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl