NOS NieuwsAangepast

Tweet brengt tiener in problemen

Een meisje uit Nederland heeft zich de woede op de hals gehaald van American Airlines. Op Twitter dreigde ze in het Engels voor de grap met een aanslag op een vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij.

De politie in Rotterdam heeft het meisje inmiddels gearresteerd. Ze had zich gemeld op het politiebureau.

Het meisje, dat zich op Twitter "Sarah" noemt, zegt dat ze veertien is. Ze schreef in een tweet aan de luchtvaartmaatschappij: "Hallo mijn naam is Ibrahim en ik kom uit Afghanistan. Ik maak deel uit van al-Qaida en op 1 juni ga ik echt iets groots doen, dag.''

American Airlines was snel met een antwoord: "Sarah, we nemen deze dreigementen zeer serieus. Jouw IP-adres en andere gegevens zullen aan de beveiliging en de FBI worden doorgegeven."

Nederlands

Sarah's account is inmiddels afgeschermd, maar in het verleden heeft ze honderden tweets in het Nederlands geschreven. Ook blijkt uit enkele tweets met GPS-informatie dat die vanuit Nederland zijn verstuurd.

De Nederlandse politie zegt sinds vanmiddag met de zaak bezig te zijn, maar wil verder geen details geven.

Het was een grapje

Sarah kreeg na de waarschuwing van American Airlines spijt en smeekte in een reeks tweets om vergiffenis. Haar tweets werden door steeds meer mensen gevolgd en doorgestuurd. "Ik heb zo'n spijt, ik ben echt bang nu. Ik maakte een grapje, alsjeblieft doe het niet, ik ben maar een meisje'', schreef ze in verschillende boodschappen.

In de loop van zondagavond had Sarah er vele duizenden volgers bijgekregen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl