NOS NieuwsAangepast

Duikboot zoekt verder naar MH370

Nu er al dagen geen nieuw signaal is opgevangen van de vermiste Maleisische Boeing met vluchtnummer MH370 wordt de zoektocht verplaatst naar de bodem van de oceaan. Het zoekteam, onder leiding van Australië, zet een onbemande onderzeeër in om de zwarte dozen te lokaliseren.

De afgelopen week werd er gezocht met schepen en een speciaal apparaat, de Towed Pinger Locator. Daarmee konden de signalen die een zwarte doos uitzendt, worden opgevangen. Maar inmiddels lijkt het erop dat de batterijen van de zwarte dozen leeg zijn en er dus geen 'pings' meer worden uitgezonden.

Traag proces

De onderzeeër, genaamd Blue Fin 21, kan het zoekgebied met behulp van sonar in kaart brengen. Zo hoopt het zoekteam de zwarte dozen te vinden. Het duurt wel een dag voor de eerste resultaten van de Blue Fin 21 binnen zijn.

De coördinator van het Australische zoekteam waarschuwde tijdens een persconferentie dat de inzet van de onderzeeër niet betekent dat het vliegtuigwrak wordt gevonden. "Het zoeken op deze manier is een traag en moeizaam proces."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl