Twente duwt Roda dieper in de put

time icon Aangepast

Het einde lijkt nabij voor Roda JC. Voor de de Limburgse hekkensluiter zou een puntje welkom zijn geweest in de strijd tegen degradatie, maar het werd op bezoek bij FC Twente volledig weggespeeld, al won de thuisclub slechts met 3-0.

FC Twente, dat nog altijd uitzicht heeft op de tweede plaats en daarmee op de voorronde van de Champions League, ging fel van start en kreeg direct al een aantal uitstekende mogelijkheden.

Na gemiste kansen van Kyle Ebecilio (paal), Dusan Tadic (schot geblokt door Kees Luijkx) en Felipe Gutierrez (naast) trof Torgeir Børven na tien minuten met een gelukje wel doel. De Noor tekende een kwartier later ook voor de 2-0 na matig uitverdedigen van Luijcks.

Maar één kans voor rust

Vlak voor rust diende zich eindelijk de eerste kans aan voor Roda, via Krisztián Németh, die zich met een fraaie kapbeweging vrij speelde en vervolgens net naast schoot.

Ook na rust wekte Roda niet de indruk dat het een strijd om leven en dood voerde. Het voor de pauze al swingende Twente daarentegen danste vrolijk verder en na een gesmoord schot van Tadic kreeg Ebecilio de bal voor zijn voeten en hij aarzelde niet.

Defensief gepruts

Twente bleef komen al verzuimde het het defensief geklungel van Roda af te straffen. Zo kreeg Quincy Promes kort voor tijd nog een beste kans na een voorzet op maat van links van Tadic. Doelman Filip Kurto wist verdere schade echter te voorkomen.

STER Reclame