Henk Krol, voormalig hoofdredacteur van de Gay Krant, heeft spijt dat hij zo'n 10 jaar geleden zijn handtekening heeft gezet onder een hoofdredactioneel commentaar in zijn blad. Daarin schreef Krol dat er geen reden was om te twijfelen aan de integriteit van Joris Demmink.

Krol was vandaag getuige in een civiele rechtszaak tegen voormalig topambtenaar van Justitie Demmink. De zaak is aangespannen door de stichting De Roestige Spijker. Die wil bewijs verzamelen dat de voormalige topambtenaar seks heeft gehad met minderjarigen. Over Demmink doen al jaren geruchten de ronde.

Ophef

In 2003 publiceerde Krol samen met Panorama een artikel over pedoseksuelen in het Eindhovense Anne Frankplantsoen. Demmink kwam daarin onder een gefingeerde naam voor. Het artikel veroorzaakte destijds veel ophef. Krol wilde vandaag geen bronnen noemen voor zijn artikel.

Na de publicatie van het gewraakte stuk had Krol een gesprek met Demmink. Dat leidde volgens Krol tot een geschreven weerwoord van Joris Demmink, maar dat weerwoord is nooit gepubliceerd op last van het ministerie.

Daarna werd er onderhandeld over een hoofdredactioneel commentaar waarin Demmink zou worden vrijgepleit. Krol zei dat hij destijds akkoord ging omdat hij murw was van alle commotie en dat hij vreesde voor juridische problemen.

Verstoord

De zaak werd vandaag korte tijd verstoord door de waxinelichthoudergooier die voor een andere kwestie aandacht vroeg.

STER reclame