NOS VoetbalAangepast

Go Ahead wil elf miljoen lenen

Go Ahead Eagles wil een lening van elf miljoen euro van de gemeente Deventer. Dat geld is nodig voor de verbouwing van het stadion de Adelaarshorst. De totale verbouwingskosten worden geschat op 11,8 miljoen euro. De club kan daarvan acht ton zelf financieren.

De clubleiding heeft een brief geschreven aan de onderhandelaars van het nieuwe college van burgemeester en wethouders in Deventer. Volgens voorzitter Edwin Lugt is de verbouwing noodzakelijk omdat de club anders niet meer kan voldoen aan de veiligheidseisen van de KNVB.

De verbouwing moet worden uitgevoerd in twee fases. De eerste fase staat gepland voor volgend jaar. Dan wordt onder meer de hoofdtribune onder handen genomen. Twee jaar later moet de tweede fase van start gaan.

Enige mogelijkheid

Het verbouwde stadion moet plaats gaan bieden aan 12.000 toeschouwers. Op dit moment kunnen er ruim 8.000 mensen in de Adelaarshorst. Volgens de clubleiding is een lening van de gemeente de enige mogelijkheid om aan geld te komen. "Banken willen geen geld uitlenen aan voetbalclubs", zegt voorzitter Lugt.

Go Ahead Eagles promoveerde vorig seizoen naar de eredivisie. De club staat op dit moment elfde en is vrijwel zeker van handhaving.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl