De commissaris van de koning in Noord-Holland roept een spookstatenlid op te vertrekken uit de Provinciale Staten. Monica Nunes is al zestien maanden niet komen opdagen, maar ontvangt nog wel steeds een salaris.

Commissaris Johan Remkes zegt tegen RTV NH dat hij vorige week een brief heeft gestuurd waarin hij Nunes oproept haar zetel ter beschikking te stellen. De vrouw heeft nog niet gereageerd op het verzoek.

Mogelijkheden om Nunes te dwingen uit de raad te stappen, heeft Remkes niet. Ook kan hij haar salaris, 1150 euro bruto in de maand, niet stoppen. "Er is een voorstel vanuit de Tweede Kamer in de maak om te kunnen korten. Die mag wat mij betreft met gezwinde spoed worden ingevoerd."

Kwakkelen

Remkes weet niet waarom Nunes al die tijd afwezig is. "Ik weet dat ze een tijdje kwakkelde met haar gezondheid, maar dat zou nu voorbij moeten zijn. Ik heb haar een brief gestuurd, maar geen reactie gekregen, en heb dus geen idee wat er met haar aan de hand is."

Nunes stapte in maart 2012 uit de PVV en werd later opgenomen in de partij Forza!.

Ook partijleider Meijer heeft al maanden geen contact meer gehad met zijn partijlid. "We hebben besloten dat samenwerken niet meer mogelijk is zo en haar uit de partij te zetten, zodat ze ook onze naam niet meer kan gebruiken."

STER reclame