NOS WielrennenAangepast

Van Dijk: zo gaaf om hier te rijden

"Het ging precies volgens het boekje, precies zoals we hadden uitgedacht. Ja, dit is echt fantastisch." Ellen van Dijk is de koning te rijk met haar zege in de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen.

De Nederlandse renster van Boels-Dolmans pakte de overwinning in Oudenaarde na een flinke solo. "Het werd wel een beetje eenzaam, ja. Maar op de Oude Kwaremont en de Paterberg stonden zo veel mensen en die schreeuwen je vooruit. Het is zo gaaf voor ons om hier te rijden. Normaal hebben we niet zo veel toeschouwers."

"En als je dan weet dat je voorsprong groeit, geeft dat vleugels. Ik wist ook dat ik de laatste acht kilometer wind mee had. Dat was wel heel fijn."

Risico

"Ik win niet zo veel koersen", wijst de tijdrijdster pur sang op haar erelijst." Ik moet het niet van een sprint hebben, maar van een solo. Ik wist dat ik het hier heel vroeg moest proberen, maar dertig kilometer alleen rijden is niet heel makkelijk. Het was een risico. "

Dat ze zich uitgerekend op een 'mannenparcours' had kunnen laten zien, deed Van Dijk extra deugd. "Het is heel belangrijk voor het vrouwenwielrennen om ons hier te kunnen tonen. Als we dan een mooie koers afleveren, is dat reclame voor het vrouwenwielrennen. Ik hoop dat de media dat oppakken en we hierdoor het vrouwenwielrennen door kunnen laten groeien."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl