NOS NieuwsAangepast

Fregat VS bij zeilboot om zieke baby

Een Amerikaanse oorlogsbodem is op de Grote Oceaan bezig met een reddingsoperatie voor een zieke baby. De ouders van het eenjarige meisje maakten met haar en haar driejarige zusje een zeiltocht van de VS naar Nieuw-Zeeland.

Het kindje moet worden overgebracht van de 10 meter lange zeiboot naar het enorme fregat. De reddingswerkers wachten tot het licht wordt om de operatie veilig te laten verlopen.

Noodkreet

Ruim 1400 kilometer buiten de Mexicaanse kust stuurden de ouders een noodkreet per satelliet naar de Amerikaanse kustwacht. Hun baby had aan boord hoge koorts gekregen en uitslag over haar hele lichaam.

Inmiddels was alle communicatieapparatuur aan boord uitgevallen en ook de motor bleek defect.

Vier hulpverleners arriveerden korte tijd later per vliegtuig op de plek van de zeilboot. Aan parachutes landden ze in de oceaan en klommen daarna aan boord van het schip.

Stabiel

De baby kreeg een medische behandeling en is inmiddels stabiel. De hulpverleners blijven bij het kind tot het veilig in een ziekenhuis is gearriveerd voor verdere behandeling.

De vader van de kinderen is een gediplomeerd zeiler en ook zijn echtgenote is een ervaren zeezeiler. Volgens zijn schoonzus hebben ze goed nagedacht over de zeiltocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl