NOS NieuwsAangepast

Adviseur Albert en Paola ontslagen

Het Hoofd van het Huis van koning Albert, Vincent Pardoen, is ontslagen. Pardoen was woordvoerder en adviseur van Albert sinds die in juli vorig jaar aftrad.

Pardoen stuurde eerder deze week een persbericht van koningin Paola naar persbureau Belga. Tot onvrede van koning Filip, want die had daarvoor geen toestemming gegeven.

Waardering

In het persbericht uitte koningin Paola haar bezorgdheid over haar zoon Laurent, die al twee weken in het ziekenhuis ligt. "Van mijn kinderen is op dit moment Laurent de kwetsbaarste", schreef ze. "Vooral zijn toekomst baart ons zorgen."

Koning Filip zou woedend zijn geweest, omdat het Paleis helemaal geen toestemming had gegeven om de verklaring naar buiten te brengen. Bovendien voelde hij zich geschoffeerd omdat het bericht volgens hem een gebrek aan waardering voor Laurent suggereerde.

Pardoen zou ook degene geweest zijn die onlangs lobbyde voor een hogere dotatie voor koning Albert, ook zonder medeweten van het Paleis.

Fregatkapitein

Met Laurent gaat het inmiddels iets beter. Hij lag een tijdje in een kunstmatig coma na een longontsteking, maar gisteren werd bekend dat hij van de intensive care af mag.

Pardoen werkte in verschillende functies al twintig jaar voor het Paleis. Hij wordt opgevolgd door de 44-jarige Peter Degraer, die een carrière als fregatkapitein achter de rug heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl