NOS NieuwsAangepast

Ophef kinderdagverblijf Amsterdam

Twee medewerkers van kinderdagverblijf Flamingo-Regenboog in Amsterdam-Noord zijn op non-actief gezet. Aanleiding is een filmpje op Facebook, waarin te zien is hoe twee peuters minutenlang krijsend in de achtertuin van het kinderdagverblijf staan voordat ze binnen worden gelaten.

Een overbuurvrouw van het kinderdagverblijf filmde de huilende kinderen 8 minuten lang vanuit haar huis. Ze zette het filmpje op Facebook, waar het massaal werd gedeeld. Bij de GGD hadden zich ook verontruste ouders gemeld.

De directie van het kinderdagverblijf is geschrokken van de video. "Het incident is in meerdere opzichten onacceptabel", staat in een verklaring. "Ten eerste omdat de betrokken kinderen duidelijk emotioneel zijn. Ten tweede omdat de kinderen zonder begeleiding buiten zijn."

Excuses

De GGD gaat onderzoek doen naar het incident. Dat neemt waarschijnlijk enkele weken in beslag. De twee medewerkers blijven al die tijd geschorst.

De directie heeft excuses aangeboden aan de ouders van de buitengesloten peuters en heeft alle ouders vandaag een brief met uitleg gestuurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl