NOS NieuwsAangepast

Opstelten: Kamer juist geïnformeerd

Minister Opstelten vindt dat hij de juiste informatie heeft gegeven over het bedrag dat de overheid destijds heeft overgemaakt aan drugsbaron Cees H. "Ik heb de Kamer getrouw en naar waarheid gedetailleerd geïnformeerd."

Opstelten reageert met zijn opmerking op een interview met advocaat Doedens in de Volkskrant. Doedens stelt dat H. in een deal met toenmalig officier van justitie Teeven, de huidige staatssecretaris van Justitie, 5 miljoen gulden heeft gekregen. Dat is veel meer dan Opstelten in maart in een debat met de Tweede Kamer zei.

Goed recht

Volgens Opstelten ging het bij de deal veertien jaar geleden om 2 miljoen gulden. De Staat kreeg 750.000 gulden en Cees H. het resterende bedrag van 1,25 miljoen gulden. Op de vraag of hij vasthoudt aan dat bedrag zegt de minister nu: "Laat ik niet op de bedragen ingaan. Er zijn veel bedragen genoemd, door mij ook."

Doedens zegt in het interview dat Opstelten de Kamer onjuist heeft geïnformeerd, maar Opstelten spreekt dat tegen. "De advocaat spreekt voor zichzelf en dat is zijn goed recht."

Context

De minister zegt dat hij dinsdag de resterende Kamervragen over de zaak zal beantwoorden. Dat was nog niet gebeurd omdat er meer tijd voor nodig was. "Ik zal wat ik heb gezegd, in die context, nog eens goed op een rijtje zetten."

Dan wordt volgens hem ook duidelijk waarom de door hem en Doedens genoemde bedragen verschillen. "Dan gaat het erover waar je het precies over hebt en dat zal ik nog een keer heel precies op papier zetten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl