NOS NieuwsAangepast

PvdA'er Terphuis: stem op mij

PvdA-lid Sander Terphuis hoopt via voorkeursstemmen in het Europees Parlement te komen. Terphuis staat nu voor de PvdA op nummer 11 van de kandidatenlijst voor het Europa. De verkiezingen zijn op 22 mei.

Terphuis heeft 50.000 voorkeursstemmen nodig. Die hoopt hij binnen te halen met zijn campagne De rode loper Den Haag Brussel. Op zijn website roept hij mensen op om op hem te stemmen.

Thema's

De slechtziende Terphuis is geboren in Iran. Hij vluchtte toen zijn worstelteam naar de Wereldspelen voor gehandicapten in Assen kwam. Na zijn naturalisatie nam hij een Nederlandse naam aan.

De belangrijkste thema's van Terphuis zijn een humaner asielbeleid binnen Europa en de bescherming van de rechten van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transseksuelen. Ook wil hij de belangen behartigen van gehandicapten.

Daarnaast vindt hij dat Europa oog moet hebben voor democratie en mensenrechten in landen waar sprake is van onderdrukking.

Illegalen

Terphuis leidde binnen de PvdA het verzet tegen de strafbaarstelling van illegaliteit. Deze week maakten de VVD en de PvdA bekend dat deze maatregel van de baan is.

De PvdA'er noemde dat een wijs besluit: "Ik denk dat we nu een goede stap hebben gezet om op een succesvolle en goede manier campagne voor de Europese verkiezingen te voeren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl