NOS NieuwsAangepast

Broers bekennen Drentse moorden

De moord op een bejaard echtpaar in Exloo en die op een man uit Dwingeloo lijken opgelost. Volgens het Openbaar Ministerie is in beide zaken een bekentenis afgelegd door de twee broers uit Hoogeveen die nu een paar weken vastzitten.

Het eerste slachtoffer werd in november 2012 doodgeschoten toen hij zijn hond uitliet; de andere slachtoffers, een man en een vrouw van 77, werden vorig jaar zomer dood gevonden in hun huis.

Afluisteren

Begin vorige maand werden twee verdachten opgepakt, mannen van 29 en 28. De politie was de broers al langer op het spoor en luisterde hun telefoongesprekken af.

Ze liepen tegen de lamp toen ze elkaar belden over een aangekondigde uitzending van Opsporing Verzocht over de moorden. Ze bleken zich zorgen te maken. "Toen hebben ze uitvoerig gesproken over wat er allemaal mis is gegaan en hoe ze dat de volgende keer misschien anders zouden moeten doen", zegt een woordvoerder van het OM.

Roofmoorden

Volgens het OM was het motief van het tweetal geldgewin. Op aanwijzing van een van de verdachten is er een vuurwapen gevonden in een bos. Ook is er een DNA-match met een van de verdachten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl