NOS NieuwsAangepast

Brokstukken niet van vlucht MH370

De brokstukken die gisteren door twee schepen zijn geborgen op de Indische Oceaan zijn geen onderdelen van het vermiste Maleisische vliegtuig. Het zijn materialen van visserschepen en afval.

Dat hebben Australische autoriteiten bekendgemaakt. De brokstukken waren de eerste onderdelen die uit zee waren opgevist en mogelijk afkomstig waren van het vliegtuig van Malaysia Airlines. Het toestel verdween drie weken geleden. Al met al is er nog helemaal niets van het vliegtuig met vluchtnummer MH370 gevonden.

Zwarte doos

De zoektocht op zee, zo'n 1850 kilometer ten westen van de Australische stad Perth, gaat verder. Vliegtuigen en schepen uit zeven landen zoeken een gebied af dat ongeveer zo groot is als Polen.

Vandaag vertrekt ook een Australisch marineschip dat is uitgerust met een speciaal Amerikaans apparaat dat geluiden van de zwarte doos van het vliegtuig moet oppikken. Zelfs als het toestel op zes kilometer diepte op de zeebodem ligt, zou het apparaat nog signalen moeten kunnen detecteren.

Het duurt drie tot vier dagen voor het schip het gebied bereikt. Ook is een kleine onderzeeër aan boord, die de zeebodem kan bekijken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl