NOS NieuwsAangepast

Plasman: OM te stellig over Deurne

Advocaat Peter Plasman noemt het "zeer opmerkelijk" dat het OM in de zaak van de overval in Deurne na één dag onderzoek al spreekt van noodweer. Volgens hem blijkt nergens uit dat die zekerheid er is.

Plasman zei in het tv-programma Nieuwsuur dat er nog tal van vragen zijn. "Het OM weet ook niet wie heeft geschoten. Om dan al met stelligheid te verkondigen dat de verdachten niet worden vervolgd, heel opmerkelijk. Het kan wel, maar dan moet je zeker weten dat sprake is van noodweer."

Plasman verdedigde zelf een overvaller die juwelier Ruud Stratmann in 2012 in Den Haag doodschoot.

Artikel 12-procedure

De advocaat had het meer voor de hand liggend gevonden als het OM vanavond had gezegd dat het juwelierskoppel niet wordt aangehouden, maar dat het onderzoek verder nog loopt. "Ik begrijp de noodzaak niet om al na een dag zo'n stellige positie in te nemen."

Volgens Plasman heeft de hoofdofficier van justitie zich nu al behoorlijk vastgelegd. Hij wijst erop dat belanghebbenden, zoals de nabestaanden van de twee overvallers, er mogelijk geen genoegen mee nemen. Zij kunnen via een artikel 12-procedure alsnog vervolging afdwingen. "Dit is niet het definitieve einde van de zaak", aldus Plasman.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl