NOS NieuwsAangepast

Facebook gaat los over overval

De overval in het Brabantse Deurne gisteren maakt veel los op Facebook. Veel mensen reageren positief op de vrouw van de juwelier. Zij heeft vermoedelijk de twee overvallers doodgeschoten. "Geweldig, bloemen voor die vrouw en een lintje met Koningsdag", zegt Sander de Lange.

Bart Brinkhoff schrijft: "Zo! En nu moet heel Nederland opstaan en achter deze mevrouw gaan staan." Adriaan Kraster reageert hierop met: "Ze verdient een gouden medaille!" Op Facebook staan honderden steunbetuigingen van dezelfde strekking.

Vervolging

De discussie op Facebook gaat verder dan alleen steunbetuigingen. Maayke Timmer denkt dat de vrouw er niet zonder gevolgen van afkomt: "En dan wordt zelfverdediging waarschijnlijk nog bestraft..."

Jeroen Bastiaansen: "Ben bang dat de beste mevrouw straks wordt veroordeeld. Maar dan zal ik voor het eerst in mijn leven meedoen aan een demonstratie!"

Middeleeuwse praktijken

Niet iedereen is het met de steunbetuigingen eens. Brit Janssen is bang voor "middeleeuwse praktijken" als mensen het recht in eigen hand nemen. "Twee mensen dood, en niemand vraagt om een motief voor de beroving. Deze vrouw zelf zat niet zo erg fout, maar de vele juichende reacties hier jagen mij angst aan."

Lucien Joppen is het daar "100 procent mee eens". "Het zijn inderdaad criminelen, maar ook die hebben familie en vrienden. Dat 'gedans op het graf' werkt me een beetje op de zenuwen."

Groot bereik

Het bericht dat gisteravond door de NOS op Facebook werd geplaatst is door meer dan 1,3 miljoen mensen gezien en had tot 08.00 uur al bijna 5500 reacties opgeleverd. Ook op Twitter wordt veel over het onderwerp gesproken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl