NOS NieuwsAangepast

"Vrouw juwelier doodt overvallers"

In de Brabantse plaats Deurne zijn twee doden gevallen bij een overval op een juwelier. Het zijn de overvallers, zegt de politie.

Volgens omwonenden zijn de overvallers doodgeschoten door de vrouw van de eigenaar. De politie bevestigt noch ontkent dat.

De vrouw was volgens bronnen van Omroep Brabant thuis toen de overval werd gepleegd. Zij zag het gebeuren op bewakingsbeelden en is toen met de auto naar de winkel gereden, schrijft de omroep.

De juwelier zelf raakte gewond aan zijn hand. Hij is behandeld in het ziekenhuis en mocht na een paar uur weer weg.

Onderzoek

De politie zette de omgeving van juwelierszaak Goldies af en plaatste een witte tent voor het pand. Daarin liggen de lichamen van de overvallers.

De technische recherche doet onderzoek. De burgemeester van Deurne en zijn staf zijn over de situatie geïnformeerd.

Waarschijnlijk waren er maar twee overvallers. De politie heeft hun vluchtauto weggesleept. Die stond om de hoek van de juwelierszaak geparkeerd. De auto was waarschijnlijk gestolen.

"Geschrokken"

Burgemeester Mak van Deurne reageert geschrokken. Het is het tweede incident in korte tijd in de stad. Woensdag werd een afperser opgepakt die dreigde het paard van een vrouw om te brengen, als zij hem geen geld gaf.

"Dit heeft, heel begrijpelijk, een grote impact op het veiligheidsgevoel in Deurne", zegt Mak. "Als gemeentebestuur erkennen wij het gevoel van inwoners die zich onveilig voelen. Wij betreuren dit. Het gemeentebestuur staat voor een veilige en leefbare gemeenschap. Voor al haar inwoners."

Mak betuigt zijn medeleven aan alle slachtoffers en betrokkenen. Hij vraagt mensen te wachten met het vormen van een oordeel, tot politie en justitie klaar zijn met hun onderzoek en duidelijk is wat er zich heeft afgespeeld.

Beveiliging

Bezoekers kunnen de juwelierszaak niet zomaar binnenlopen. Zij moeten aanbellen, waarna ze via een sluis naar binnen worden gelaten.

Goldies is een eigen zaak, geen onderdeel van een keten. De juwelier is niet aangesloten bij branchevereniging NJU. Leden van die vereniging krijgen cursussen over hoe zij moeten omgaan met overvallers. Les één daarbij is dat juweliers moeten meewerken en alles moeten meegeven waar de overvaller om vraagt.

Eerdere overval

In 2010 werd de juwelier ook al overvallen. Toen werden de eigenaar en zijn vrouw na sluitingstijd opgewacht door gewapende mannen.

De overvallers werden weggejaagd en gingen er zonder buit vandoor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl