NOS NieuwsAangepast

Microsoft brengt Office naar de iPad

Microsoft brengt zijn Office-applicaties uit voor de iPad. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt tijdens een persconferentie van de nieuwe directeur, Satya Nadella. Het was zijn eerste publieke optreden als CEO.

Tot nu toe kunnen iPad-gebruikers Office-documenten openen en bewerken met andere applicaties, zoals Apple's eigen kantoorpakket iWork.

Een nadeel daarvan is volgens Microsoft dat zulke applicaties geen volledige ondersteuning voor Office-documenten hebben. Daardoor kan bijvoorbeeld de opmaak van een tekstdocument op een iPad heel anders zijn dan op een pc.

Nieuwe strategie

De zet van Microsoft is opvallend. Het bedrijf noemde het ontbreken van Word, Excel en PowerPoint op de iPad vaak als nadeel ten opzichte van zijn eigen Windows-tablets.

Microsofts visie daarop is veranderd. Het bedrijf vindt het nu belangrijk dat iedereen zijn werk kan doen op een apparaat naar keuze, inclusief de iPad.

Bij zijn aantreden gaf Nadella bovendien aan dat hij meer aandacht wil voor de cloud en voor mobiele applicaties.

Office 365

Office voor iPad is vanavond nog beschikbaar in de App Store. De apps zijn gratis voor gebruikers die documenten alleen willen openen en bekijken.

Voor het bewerken van Office-documenten is een abonnement op Office 365 nodig. Dat kost minstens 99 euro per jaar. Voor dat geld krijgen gebruikers ook de applicaties voor Windows en de Mac. Apple's iWork is daarentegen gratis voor nieuwe klanten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl