NOS NieuwsAangepast

Huis ter Duin: het was wel bij ons

Hotel Huis ter Duin erkent nu toch dat de weggestuurde leden van de beveiligingsdienst van president Obama in zijn hotel hebben gelogeerd. Het komt daarmee terug van de reactie van gisteren op een artikel in de Washington Post.

In de krant werd gezegd dat drie beveiligingsagenten na een avondje Amsterdam dronken naar het hotel waren teruggekeerd en dat een van hen in een gang bewusteloos was neergestort. Het personeel bracht hem naar zijn kamer en waarschuwde de Amerikaanse ambassade in Den Haag. De drie agenten werden geschorst en teruggestuurd naar de VS.

Toch bij ons

Het personeel van het hotel meldde aan de leiding dat er iemand was aangetroffen die op de gang voor zijn deur lag te slapen, maar de hotelleiding begreep hieruit niet dat het om een Amerikaanse veiligheidsagent ging. Toen de krant gisteren met het bericht kwam, was het hotel dan ook verrast. "Wij zoeken contact met The Washington Post om te zeggen dat wij deze berichtgeving niet waarderen", zei commercieel directeur Stephan Stokkermans tegen de NOS.

Inmiddels is het hotel erachter dat zich wel degelijk een incident met een Amerikaanse agent in het eigen bedrijf heeft afgespeeld. Overigens benadrukt het hotel dat de agenten zich in Huis ter Duin niet hebben misdragen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl