NOS SchaatsenAangepast

Wüst: Cinquanta is gek geworden

De Nederlandse schaatsers winden er geen doekjes om. Ze reageren allemaal boos op het voorstel van ISU-voorzitter Ottavio Cinquanta om het aantal afstanden drastisch te verminderen en het allrounden af te schaffen.

Ireen Wüst: "Die man is gek geworden. Ik denk dat hij te veel borrels op had."

Op Twitter reageert Mark Tuitert: "We mogen toch op z'n minst verwachten dat de 'capo di tutti capi' een samenhangende visie weet neer te leggen voor het schaatsen? Niet dus."

Met een tikje zelfspot en een knipoog is de tweet van Sven Kramer: "Eindelijk die 10 kilometer van het olympische programma!" Kramer werd op de Spelen van Vancouver gediskwalificeerd op de langste afstand en moest in Sotsji zijn meerdere erkennen in Jorrit Bergsma.

Voorstel Cinquanta

Dinsdagochtend berichtte de Volkskrant dat ISU-voorzitter Cinquanta onder meer de WK allround, de WK sprint en de EK allround wil afschaffen. Ook zouden bij de Olympische Winterspelen van 2018 de 1.000 meter, de 5.000 meter bij de vrouwen en de 10.000 meter voor mannen moeten verdwijnen.

Volgens Cinquanta zijn de aanpassingen nodig uit financiële overwegingen en om de interesse van sponsors en publiek te behouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl