NOS NieuwsAangepast

PVV Almere blijft toch bijeen

De PVV in Almere gaat gewoon verder met negen man. De fractie heeft besloten unaniem door te gaan, staat in een verklaring van PVV-fractieleider Toon van Dijk.

"De linkse media en politiek correcte kliek hebben ons niet uit elkaar weten te spelen", schrijft Van Dijk. Het rommelde in de lokale fractie na de Marokkanen-uitspraak van PVV-leider Wilders tijdens een bijeenkomst op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen.

Acht van de negen raadsleden in Almere namen afstand van de woorden van Wilders. Het negende raadslid, Chris Jansen, was het daarmee niet eens en zei dat de acht vanwege hun kritiek niet in de fractie konden blijven.

Verkeerd beeld

Daarop werd Jansen door zijn acht collega's uit de fractie gezet. Ze zeiden dat ze nooit van plan waren geweest om uit de fractie te stappen en dat Jansen een verkeerd beeld heeft geschapen.

Maar nu gaan de negen raadsleden in Almere toch als één PVV-fractie verder, zo staat in de verklaring van fractieleider Van Dijk.

Noord-Brabant

Ook de PVV-fractie in Noord-Brabant blijft achter Geert Wilders staan. De partij nuanceert in een persbericht de Marokkanen-uitspraken van vorige week. "Een immigratiestop, vrijwillige remigratie en het uitzetten van criminelen met een niet-Nederlandse nationaliteit is vastgelegd in het landelijk verkiezingsprogramma", schrijft de PVV-fractie Noord-Brabant.

De partij zegt zich niet te herkennen in een beeld van racisme en discriminatie dat onder anderen door politici en de media wordt geschetst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl