NOS NieuwsAangepast

"Werkdag agenten op NSS te lang"

De politievakbond ACP heeft veel klachten gekregen van politiemensen over de werkomstandigheden tijdens de eerste dag van de nucleaire top in Den Haag.

Volgens ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp wordt vooral geklaagd over de lange werkdagen en het gebrek aan rust, eten en drinken. Andere bonden hebben dezelfde geluiden opgevangen, zegt Van de Kamp. Ze zijn van plan om na de top daarover te praten met de korpsleiding.

Overuren

Ongeveer eenderde van de politiemensen die in Den Haag wordt ingezet, zegt dat er 12 tot 17 uur achtereen gewerkt moet worden. Ze worden vaak niet op tijd afgelost en in veel gevallen krijgen ze ook geen eten. "Bovendien zijn de slaapplaatsen ook niet goed geregeld. In sommige gevallen moeten collega's zelfs in de lobby of in de hal slapen om toch nog een beetje rust te krijgen."

Mensen moeten volgens de politiebond goed uitgerust hun werk kunnen doen en dat is op een flink aantal plekken niet goed geregeld. "We bekijken op dit moment wat we daaraan kunnen doen. We zoeken zelfs alternatieve slaapplekken. Dat hier nog over wordt nagesproken, is duidelijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl