NOS NieuwsAangepast

Verkeersinfarct rond NSS blijft uit

Het verkeer op de snelwegen in Nederland is vandaag niet in problemen gekomen door de uitgebreide maatregelen rond de NSS-topconferentie in Den Haag.

In de stad waren vrijwel geen verkeersproblemen en op de snelwegen was het relatief rustig. Ook op het spoor hebben zich nauwelijks problemen voorgedaan.

Vrije dag

Op de snelwegen stond kort na zes uur niet meer dan dertig kilometer file. Op een normale maandag is dat volgens de ANWB zo'n zeventig kilometer. Het hoogtepunt van de drukte was tussen 17.00 uur en 18.00 uur, toen er op de snelwegen ruim veertig kilometer file stond.

Volgens de ANWB zijn grote problemen uitgebleven omdat waarschijnlijk veel weggebruikers een vrije dag hebben genomen. Ook hebben veel mensen vermoedelijk het advies opgevolgd om de trein te nemen of de westelijke Randstad te mijden.

De NS zet vandaag en morgen langere treinen in om meer mensen te kunnen vervoeren. Ook op het spoor zijn vandaag geen problemen geweest. Van overvolle treinen was volgens de ANWB geen sprake.

Fiets

Een aantal wegen in en rond Den Haag was afgesloten vanwege de nucleaire top. Op de omleidingsroutes hebben zich geen noemenswaardige problemen voorgedaan. Binnen Den Haag hebben opvallend veel mensen volgens de ANWB de fiets genomen.

Alleen het vrijgeven van de wegen ging minder voorspoedig dan verwacht. Onder meer op de A4 duurde het langer om afzettingen weg te halen. Bij Hoofddorp stond de enige file die het gevolg was van de maatregelen rond de NSS-top.

Morgen

De ANWB verwacht dat veel mensen ook morgen de adviezen zullen opvolgen om niet met de auto naar Den Haag te gaan. In Den Haag zal het wel drukker zijn, omdat veel routes dicht zijn en er veel mensen van de NSS-top zullen zich verplaatsen vanuit hotels naar het world-forum.

Ook zijn vanaf morgenmiddag 13.00 uur tot woensdag 17.00 uur weer snelwegen rond Den Haag afgesloten. Daardoor kan het rond Den Haag wel drukker zijn dan normaal, vooral tijdens de avondspits.

Van Aartsen

Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag is heel tevreden over het verloop van de nucleaire top tot nu toe. Er waren wat incidenten met demonstranten, maar die waren volgens de burgemeester hanteerbaar.

Hij waarschuwt wel dat er altijd onverwachte dingen kunnen gebeuren. "Pas op woensdag, na de top, kunnen we zeggen of alles goed is gegaan," aldus Van Aartsen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl