NOS NieuwsAangepast

Obama gearriveerd in Nederland

President Obama heeft voet op Nederlandse bodem gezet. Om 09.08 uur uur verliet hij zijn toestel, de Air Force One, dat om 08.50 uur op Schiphol was geland. Onderaan de vliegtuigtrap schudde hij minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken de hand. Daarna stapte hij in een van de acht helikopters die voor hem klaar stonden.

Tot het laatste moment was uit veiligheidsoverwegingen geheim gehouden hoe laat het vliegtuig van de Amerikaanse president, de Air Force One, zou landen.

Museumplein

Op het Museumplein stapt Obama over in een van zijn eigen auto's, die gisteren al in Nederland zijn aangekomen. Die auto's, die The Beast worden genoemd, zijn zwaar gepantserde zwarte Cadillacs. Het zouden de best beveiligde niet-militaire voertuigen ter wereld zijn.

Amsterdammers zullen Obama niet te zien krijgen op het Museumplein; er zijn grote schermen geplaatst bij de plek waar de helikopter landt. Het bezoek aan het Rijksmuseum begint om 09.40 uur.

Om 10.45 uur geeft de Amerikaanse president een korte verklaring. Daarna vertrekt hij naar Den Haag, weer met de helikopter.

Vanmiddag begint in Den Haag de NSS-top met 53 regeringsleiders en staatshoofden. De meeste deelnemers aan de top zijn gisteren al aangekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl