NOS NieuwsAangepast

Rutte krijgt vraag over Zwarte Piet

Premier Rutte kreeg op de persconferentie over de NSS niet alleen vragen over nucleaire veiligheid. Eén buitenlandse journalist besloot het onderwerp te koppelen aan de uitspraken van PVV-leider Wilders en de ophef over Zwarte Piet vorig jaar.

Hij vroeg aan Rutte hoe hij denkt te zorgen voor goede nucleaire veiligheid als hij niet eens alle maatschappelijke kwesties weet aan te pakken. Premier Rutte grapte in eerste instantie dat het knap was dat de journalist de verschillende onderwerpen in één vraag wist te krijgen, maar besloot vervolgens toch antwoord te geven.

Schmink

"Zwarte Piet is zwart en dat kan ik niet veranderen. Zo heet hij nu eenmaal", antwoordde Rutte in het Engels. "Het is een oude kindertraditie en daarin gaat het niet over een groene of bruine piet. Ik kan alleen zeggen dat mijn vrienden op de Nederlandse Antillen heel blij zijn als ze Sinterklaas vieren omdat ze hun gezicht niet hoeven te schminken. En als ik zelf Zwarte Piet moet spelen dan ben ik dagen bezig om de verf van mijn gezicht te krijgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl