PVV'ers vierkant achter Wilders

Aangepast

Nog voor de reactie van Geert Wilders op de onrust in zijn partij en de kritiek van veel leden, hebben ook PVV'ers hun steun betuigd aan hun politiek leider.

Groningen

De drie leden van de Statenfractie van de PVV in Groningen blijven vierkant achter Geert Wilders staan. Dat hebben zij laten weten in een gezamenlijke boodschap via Twitter: "PVV was, is en zal PVV blijven! PVV Groningen blijft Geert Wilders steunen", melden de drie partijleden.

Limburg

Ook de Provinciale Statenfractie van de PVV in Limburg kwam vanmiddag met een steunbetuiging. "De voltallige fractie staat nog steeds volledig achter het PVV-gedachtegoed. Alhoewel het stevige woorden zijn, begrijpen wij de nuancering die bij de uitspraak 'minder Marokkanen' hoort'', laat fractievoorzitter Heemels weten.

"We zijn verplicht op te komen voor de belangen van de bijna 100.000 Limburgers die ons hun vertrouwen hebben gegeven'', voegde hij daaraan toe. PVV-leider in het Europees Parlement en Provinciale Staten-lid Laurence Stassen liet gisteravond weten dat ze de partij verlaat.

Graus

Tweede Kamerlid Dion Graus zei ook dat hij Wilders trouw zal blijven. Hij denkt dat zijn opgestapte partijgenoten bang zijn voor de dreigementen die ze krijgen. "Ik word ook al jaren bedreigd, maar ik wijk niet. De echte ridders blijven zitten. De oude jongens blijven strijden voor dieren, koning, vaderland en volk", zei Graus bij L1.

Drenthe

De PVV in Drenthe, met vier zetels, heeft nog geen standpunt bepaald. De fractie komt dinsdag bijeen om zich te beraden over de uitspraken van Wilders. Twee van de drie Friese Statenleden besloten vandaag om de PVV de rug toe te keren.

STER Reclame