NOS NieuwsAangepast

"Spotters beboet op Schiphol"

Drie spotters zouden vandaag op Schiphol een boete hebben gekregen van 360 euro voor het overtreden van het cameraverbod tijdens de nucleaire top NSS. Hun camera's zouden in beslag zijn genomen, dat meldt althans vliegtuigenspotter.nl. Maar politie, marechaussee en gemeente zeggen dat ze niet zijn opgetreden.

Volgens de website waren er veel spotters bij de Buitenveldertbaan om de Boeing 747 van de Chinese president Xi te zien landen. Ook zijn vier Amerikaanse vliegtuigen aangekomen met daarin onder meer de limousine van de Amerikaanse president Obama.

Telelenzen

Haarlemmermeer verbiedt het gebruik van camera's en telelenzen rond de nucleaire top. Het totaalverbod geldt voor de hele gemeente. Het is ingesteld om overlast en verkeersonveilige situaties door vliegtuigspotters te voorkomen.

Voor de gemeente geldt een noodverordening, die vandaag om 07.00 uur is ingegaan en geldt tot woensdag 26 maart 18.00 uur. In die periode mag niemand in Haarlemmermeer een camera, telelens of spandoek bij zich hebben.

Wereldleiders

De nucleaire top wordt gehouden op 24 en 25 maart in Den Haag. Tientallen wereldleiders praten er over het voorkomen en bestrijden van nucleair terrorisme.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl