NOS NieuwsAangepast

PVV Almere zet Jansen uit fractie

De acht PVV-raadsleden in Almere die zich tegen Geert Wilders hebben gekeerd, hebben het negende lid, Chris Jansen, uit de fractie gezet.

De acht namen gisteren in een verklaring afstand van Geert Wilders vanwege de gebeurtenissen op de verkiezingsavond. Jansen was het niet eens met die verklaring en zei toen dat de acht niet in de partij konden blijven.

Breuk

De acht benadrukken dat ze nooit van plan zijn geweest uit de PVV te stappen. Ze zeggen dat Jansen een verkeerd beeld heeft geschapen. Nu hij weigert dit beeld te corrigeren, wordt hij uit de fractie gezet.

Fractieleider Toon van Dijk benadrukt dat hij gisteren nog met Geert Wilders contact heeft gehad over de verklaring die de acht gingen afleggen. Wilders zei toen volgens Van Dijk: "Dat kunnen jullie doen, dat heb ik te respecteren." De acht schreven onder meer: "Wij nemen nadrukkelijk afstand van de handelwijze van de heer Wilders. De gevolgen daarvan onderkennen we en accepteren we."

Na de verklaring heeft Wilders niet meer gereageerd. Nu Jansen uit de fractie is gezet, is het de vraag wat Wilders gaat doen. Kiest hij voor Jansen of voor de acht die zich van zijn optreden woensdag distantieerden?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl