Er is een oplossing voor het langslepende conflict tussen de KNSB en de merkenteams in het schaatsen. Aan de vooravond van de WK allround zijn de schaatsbond en de Vereniging Professionele Schaatsteams (VPS) tot een akkoord gekomen.

In het akkoord staat onder andere dat de merkenteams meer sponsorplekken op hun pakken krijgen. Daarnaast mogen de schaatsers nu aan beide kanten van hun muts de naam van hun sponsor vermelden. Bondssponsor KPN behoudt het logo aan de voorkant van de muts.

Ook krijgen de ploegen een vergoeding voor de reis- en verblijfskosten. Bij internationale schaatswedstrijden worden die kosten vanaf volgend seizoen door de KNSB betaald.

Het nationale schaatspak, dat nu nog enigszins de kleuren heeft van KNSB-sponsor KPN, krijgt een neutralere uitstraling.

Zoektocht sponsoren

Dit akkoord maakt de zoektocht naar sponsors voor de schaatsploegen gemakkelijker. Zij kunnen nu met een beter en duidelijker verhaal bij potentiele geldschieters aankloppen. Voor sommige, huidige sponsoren was een nieuwe en beter akkoord zelfs een voorwaarde om door te gaan met sponsoring.

Vertrouwen opgezegd

Vlak voor de Spelen in Sotsji zegde de VPS het vertrouwen in de KNSB nog op. Dat zorgde voor veel onrust, waar de KNSB niet blij mee was. Aan die onrust is nu een einde gekomen.

STER reclame