Een 25-jarige Britse inbreker is door de mand gevallen doordat hij een selfie stuurde van een telefoon met een gestolen simkaart. De foto kwam ook terecht bij de collega's en vrienden van zijn slachtoffer.

De inbreker had vorig jaar september met een vriend ingebroken in een huis waarvan de bewoners op vakantie waren. Ze stalen er voor ruim 30.000 euro aan spullen, waaronder een Rolex-horloge. Ook namen ze een Audi A4 mee, die kort daarna beschadigd werd teruggevonden.

Tatoeages

De man verraadde zichzelf toen hij een foto nam met een telefoon met een simkaart die hij tijdens de inbraak had buitgemaakt. Toen hij de selfie via WhatsApp wilde versturen, verzond hij de afbeelding ook naar alle contacten die op de simkaart waren bewaard.

De ontvangers van de foto waren verbaasd dat ze een foto van een getatoeëerde onbekende ontvingen en lichtten de politie in. Daarop konden beide mannen worden gearresteerd.

Omdat de domme inbreker nog in zijn proeftijd zat na een eerder vergrijp, moet hij 32 maanden de cel in. Zijn kompaan kreeg 18 maanden cel.

STER reclame