De marathon van Rotterdam heeft vier extra wereldtoppers gecontracteerd. Daarmee komt het totaal internationale toppers op vijf.

Drie Kenianen en een Ethiopiër

De vier snelle marathonlopers die net zijn aangetrokken zijn de Ethiopiër Birhanu Gebru en de Kenianen Albert Matebor, Jafred Kipchumba en Bernhard Koech.

Koech liep al eens een marathon uit onder de 2 uur en 5 minuten en is daarmee de sterkste tegenstander van de al eerder aangetrokken Keniaan Eliud Kipchoge. Sterker nog, Koech versloeg in juli vorig jaar Kipchoge tijdens de halve marathon van San Diego.

De andere drie; Gebru, Matebor en Kipchumba zijn ook zeer snelle wegatleten met alle drie een persoonlijk record van in de 2 uur en 5 minuten.

'Verbetering parcoursrecord is mogelijk'

De grote favoriet voor de overwinning op de Coolsingel is de 29-jarige Keniaan Eliud Kipchoge. Hij liep vorig jaar tijdens de marathon van Berlijn een persoonlijk record van 2.04.05.

Vorige maand verkende Kipchoge het parcours en gaf aan dat het record verbroken kan worden. Het parcoursrecord staat op naam van de Kenianen Duncan Kibet en James Kwambai. Zij liepen in 2009 door Rotterdam in 2.04.27.

De marathon van Rotterdam wordt gelopen op 13 april.

STER reclame