NOS NieuwsAangepast

Rutte: vieze smaak van Wilders

VVD-leider Rutte heeft een "vieze smaak gekregen" van de uitspraken van PVV-leider Wilders over Marokkanen. Dat zei hij desgevraagd over de verkiezingsbijeenkomst van de PVV in Den Haag. Daar vroeg Wilders zijn aanhangers of ze meer of minder Marokkanen willen en de zaal scandeerde daarop: "Minder". Rutte vindt het nog het ergste dat Wilders vervolgens zei dat "we dat dan gaan regelen".

Volgens Rutte zijn de meeste allochtonen van goede wil. Hij wees erop dat hij zelf les geeft op een school met veel allochtonen. "Die hebben dit ook gezien en dat vind ik vreselijk."

Op de vraag of Rutte nog met de PVV zou willen samenwerken, antwoordde hij dat de VVD nooit een partij uitsluit.

Tik

Rutte zei verder dat zijn partij bij de gemeenteraadsverkiezingen echt een tik heeft gekregen. Volgens hem is dat ook niet zo gek, omdat veel mensen last hebben van de crisis.

Hij benadrukte dat het kabinetsbeleid effect begint te krijgen en dat het Centraal Planbureau dat ook erkent, maar dat de mensen daar nog te weinig van merken.

Koers

De premier zei dat de VVD geen mooiweerpartij is en dat de VVD altijd thuis geeft. Volgens hem is het zaak koers te houden. Hij wil dat de partij ook weer gaat proberen om in de colleges van burgemeester en wethouders te komen en daar verantwoordelijkheid te nemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl