NOS NieuwsAangepast

"Maffia" op posters Roermond

In Roermond zijn tientallen posters van de Liberale Volkspartij Roermond beklad. De partij van de van corruptie verdachte ex-VVD'er Jos van Rey gaat aangifte doen.

Op de posters van lijsttrekker Dré Peters staat "maffia". Volgens Peters is het een gerichte actie tegen zijn partij. "Ze hebben tientallen posters en banners van de partij beklad. Daar zijn ze wel een nacht mee bezig geweest."

Peters hoopt dat de daders door de camera's in de binnenstad gefilmd zijn en dat ze worden gepakt.

Palermo aan de Maas

Gisteren was bij één van de ingangen van Roermond het plaatsnaambord vervangen door een bord met 'Palermo'.

Op Facebook is de pagina 'Palermo aan de Maas - voorheen Roermond' door bijna 3500 mensen 'geliket'. De oprichter roept mensen op vandaag verstandig te stemmen, omdat er in Roermond geen plaats is voor corruptie en vriendjespolitiek.

Een woordvoerder zegt dat de mensen achter de pagina niet achter de graffiti-actie zitten. "Onze pagina is een ludieke reactie die zich alleen online afspeelt. Wij distantiëren ons volledige van welke actie of vernieling dan ook."

Corruptie

Er lopen al jaren onderzoeken naar oud-wethouder Van Rey, onder meer vanwege corruptie. Van Rey trad vanwege de beschuldigingen af als wethouder en als Eerste Kamerlid voor de VVD. Hij richtte vorig jaar zijn eigen lokale partij op.

De verkiezingen in Roermond worden spannend. De LVR maakt een goede kans om de grootste te worden. Dan wordt het lastig om een coalitie te vormen, omdat veel partijen niet met Van Rey willen samenwerken zolang het onderzoek nog niet is afgerond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl