Sonck stopt met voetballen

time icon Aangepast

Wesley Sonck stopt aan het einde van dit seizoen met voetballen. Dat heeft de 35-jarige voormalig Belgisch international bekendgemaakt in Het Laatste Nieuws.

"Het is op, ik kan het niet meer opbrengen", aldus Sonck, die dit seizoen speelt bij Appelterre op het vijfde niveau in Belgi√ę. In Nederland stond hij bij Ajax onder contract.

Sonck is lichamelijk op, maar wil wel het seizoen afmaken. "Zondag zat na een kwartier mijn rug vast en op maandag was mijn bezoek aan de osteopaat geen overbodige luxe. Dit seizoen werk ik nog af bij Appelterre, waar we nog vol aan de bak moeten om de redding af te dwingen."

Appelterre

Sonck tekende begin dit kalenderjaar een contract bij Appelterre uit Ninove. Hij zat zonder club nadat hij was vertrokken bij Waasland-Beveren in 2013. Zijn broer Kevin Sonck is de aanvoerder van de ploeg.

De gebroeders Sonck vechten momenteel met hun ploeg tegen degradatie. Afgelopen weekend was Wesley Sonck in de met 5-2 gewonnen wedstrijd tegen Laarne nog goed voor drie goals en twee assists.

Loopbaan

Sonck stond tussen 2003 en 2005 twee seizoenen bij Ajax onder contract, waarvan hij het laatste halve seizoen op huurbasis bij Borussia Mönchengladbach speelde. Hij kwam 34 keer uit in het rood-wit van de Amsterdammers en maakte tien goals. Bij de 'Rode Duivels' kwam hij tot 55 interlands en was hij 24 keer trefzeker.

In zijn thuisland speelde hij in totaal zeventien seizoenen op het hoogste niveau, onder meer voor Club Brugge en Racing Genk. Bij de laatste club was hij in 2001 winnaar van de Gouden Schoen.

STER Reclame