NOS NieuwsAangepast

Studenten VU hebben akkoord en eindigen bezetting

De boze VU-studenten zijn lang niet zo boos meer: na zes dagen op de 15e verdieping hebben de studenten van de faculteit Aard- en Levenswetenschappen van de Vrije Universiteit in Amsterdam hun stek verlaten. Er is een akkoord met het bestuur van de VU.

De Actiegroep Titanic is het niet eens met bezuinigingsplannen van het bestuur van de VU. Ze zijn bang voor kwaliteitsverlies. Sinds woensdag hielden ze daarom de kerkzaal van het gebouw bezet. Nu is afgesproken dat de studenten zelf mogen toetsen of de kwaliteit van de opleidingen gewaarborgd blijft, na de bezuinigingen. De studentenraad gaat de kwaliteit in de gaten houden.

"De VU en de medewerkers en studenten van de faculteit delen met elkaar de zorg voor kwalitatief hoogstaand onderwijs en onderzoek aan de VU en onderkennen het belang gezamenlijk een oplossing te vinden om de continuïteit daarvan te waarborgen", zegt College van Bestuur-voorzitter Jaap Winter. "Wij hebben hierover de laatste dagen constructief met de studenten gesproken en afspraken gemaakt die het vertrouwen geven dat we tot goede oplossingen zullen komen."

"Voldoende vertrouwen"

"We zijn het nog steeds niet eens met de beslissingen die als onderdeel van de reorganisatie zijn genomen, maar hebben door een aantal belangrijke tegemoetkomingen in onze overeenkomst voldoende vertrouwen in de continuïteit en kwaliteit van onze opleidingen", zegt de actiegroep.

Naar eigen zeggen hebben ze veel resultaten geboekt, maar "de strijd zal wel voortduren".

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl