NOS NieuwsAangepast

Aanval op huis lid Bandidos

Onbekenden hebben zondagochtend in het Limburgse Nieuwstadt een aanslag gepleegd op de woning van Harrie Ramakers, een lid van de motorclub Bandidos. Dat zegt burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren. Er is een explosief gebruikt. Er was niemand thuis tijdens de aanslag.

Ramakers was vroeger vicepresident van de motorclub Nomads. Daarna werd hij voorzitter van de afdeling Southside van motorclub No Surrender. Zaterdag werd bekend dat Ramakers is overgestapt naar rivaal Bandidos. Deze motorclub probeert in Nederland voet aan de grond te krijgen.

Tweede schietpartij

Burgemeester Hessels houdt contact met de politie, "om te voorkomen dat er een reactie komt op de aanslag". Hessels: "We weten niet wat we kunnen verwachten. Het is de tweede keer in een paar maanden tijd dat er een schietpartij in het dorp is. We hebben er schoon genoeg van." Hessels weet niet of de twee incidenten met elkaar te maken hebben.

De motorclub Bandidos heeft sinds dit weekend een afdeling in Nederland. Volgens een bericht op de website van de club zijn de motorrijders nu ook actief in Sittard: ,,Sinds 15 maart 2014 heeft de Bandidos Motorclub een nieuw 'Probationary Chapter' in Holland. De Bandidos MC Sittard Afdeling''.

Het is voor zover bekend de eerste afdeling van deze motorclub in Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl