Stevens gelijk, Dortmund verliest

Huub Stevens heeft met een 1-1 gelijkspel bij Werder Bremen zijn debuut gemaakt als coach van VfB Stuttgart. De zestigjarige Nederlander volgde afgelopen week Thomas Schneider op. Borussia Dortmund, de nummer twee in de Bundesliga, verloor zaterdag thuis met 2-1 van Borussia Mönchengladbach.

Stevens had met Stuttgart op slag van rust al op voorsprong kunnen komen, maar Martin Harnik schoot een strafschop op de paal. Na rust kwam Stuttgart via Georg Niedermeier alsnog op 1-0. De verdediger kopte eerst op doelman Raphael Wolf, maar was in de rebound wel trefzeker.

Met Eljero Elia als invaller slaagde de jacht van Werder op de gelijkmaker. Aaron Hunt schoot een vrije trap in de 81ste minuut direct in het doel. Met het punt staat Stuttgart voorlopig een punt boven de degradatiestreep.

Les in effectiviteit

Dortmund kreeg in het Signal Iduna Park les in effectiviteit. De ploeg van coach Jürgen Klopp was sterker, maar stond bij rust met 2-0 achter. Na verdedigend broddelwerk liep Raffael de bal met wat geluk binnen en na mooi kap- en draaiwerk vergrootte Max Kruse de voorsprong.

Dortmunds overwicht werd een belegering, zeker na een rode kaart voor Håvard Nordtveit. De Noor kreeg zijn tweede gele prent na een overtreding op Marvin Ducksch. Het overwicht leverde uiteindelijk slechts één raak, van richting veranderd, schot op van Milos Jojic. De Serviër scoorde in de 77ste minuut.

Vrijdag won Schalke 04 met 2-1 bij FC Augsburg. Koploper Bayern München, dat twintig punten voorsprong heeft op Dortmund, komt later op zaterdag in actie tegen Bayer Leverkusen.